Producătorii de cârnați afumati și alte produse alimentare ar putea fi nevoiți să găsească diferite modalități de a obține gustul de produs afumat. Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat în această săptămână interzicerea a opt arome de fum din cauza riscurilor potențiale pentru sănătate pe care le pot provoca. Ingredientele nu vor mai fi folosite ca o aromă adăugată la articole precum chipsurile și nucile începând cu 2026. Produsele în care o aromă înlocuiește procesul real de afumare, cum ar fi carnea, peștele și brânzeturile, vor avea o perioadă de tranziție mai lungă de cinci ani pentru a găsi o alternativa, potrivit nltimes.
Prima etapă vizează aromele folosite ca înlocuitori ai metodelor tradiționale de afumare. Acestea se regăsesc frecvent în produse precum pește afumat, carne afumată, cârnați sau anumite brânzeturi. Producătorilor li se acordă un termen de cinci ani pentru a elimina aceste arome din rețetele lor. Mai multe pe b1tv.ro.